سالاد واليلنجي على سفرة زعتر وكمونه |
سيزر سالاد واليلنجي على سفرة زعتر وكمونه |
السيز واليلنجى فى مطبخ زعتر وكمونه
ازيكم يا اصدقائى طبعا عرفتونى انا زعتر واختى وصديقتى الشيف كمونه جايبن لكم النهارده اكلتين.. سيزر سالات وها تقدمها النهارده الشيف كمونه ومحشى ورق العنب اليلنجي بطريقه جنان ما تيجى نشوف .
السيزر سالاد بالدجاج
سيزر سالاد واليلنجي على سفرة زعتر وكمونه |
طريقة عمل ورق العنب باليلنجى
سيزر سالاد واليلنجي على سفرة زعتر وكمونه |
سيزر سالاد واليلنجي على سفرة زعتر وكمونه |
**النصائح الذهبية لشراء وتخزين ورق العنب من مطبخ زعتر وكمونه **
اتأكدى انه ورق عنب
*أهم شيء تتأكدي انك بتشتري ورق عنب و ليس ورق توت أو ورق فراولة.
*ورق العنب بيكون لونها أخضر زاهي فاتح و ناعمة و طرية.
*بتكون ورقه ثلاثية ذات حواف مسننة.
*رائحة ورق العنب مثل رائحة العنب الصابح.
لو شكيتى ما تشتريش
*لو شكيتي و حبيتي تتأكدي ان الورقه مززة، و طعمها جميل *امضغي جزء من الساق طعمه بيكون مثل العنب الأخضر اللي مش مستوي.
*علشان تعرفي أن الورق صابح مش بايت كرمشي الورقة في *أيدك لو أتكسرت منك تبقي مش صابحة و بايتة، لازم تكون طرية.
*إختاري الورقات الصغيرة الناعمة و ليست الخشنة عند الشراء ، ذات اللون الاخضر الزرعي الزاهي .
البائع المضمون هو الحل
*أخيرا الأفضل انك اشتري من بائع مضمون و مجرباه علشان تتجنبي غش البائعين.
*الأفضل يكون الورق سايب و أنتي بتشترية لتجنب وجود ورقات خشنه أو قديمه بداخل الربطات.
طريقة التخزين لورق العنب
*يجب سلق و تفريز ورق العنب فور شراؤه ، ليعطيكي أفضل نتيجة.
*أشهر طريقة لتفريز ورق العنب هو وضع وعاء كبير به ماء مغلي على النار مع عصير ليمون ، و بعد أن يغلي ضعي كل الورق به و اطفي النار ، و غطي الوعاء .
*اتركيه ساعه مثلا أو نصف ساعه ( النار مطفية مش حيتهري منك ماتخافيش ) ثم صفية جيدا .
*يرص بأكياس محكمة الغلق بالفريزر لحين الاستخدام .
مرحبا بك اترك تعليقك فهذا يهمنا ويسعدنا واذا اعجبك موضوعاتنا ادعمنا بالمشاركة على وسائل التواصل الاجتماعى